Podlahové topení jako inspirace pro vaše přátele


Také patříte mezi fandy podlahového topení a zvažujete jeho výstavbu svépomocí suchým systémem se systémovými deskami? Až se vám váš záměr vydaří a budete mít topení v podlaze již nainstalované, s dostatečnou tloušťkou izolace pod podlahové topení, budete mít báječnou příležitost k tomu, pozvat na návštěvu vaše přátele a poreferovat jim o své práci a o výhodách tohoto řešení, což může být koneckonců i velmi inspirativní počin.

bosé nohy na podlaze

Úspora energie – současné ceny energií rozhodně nejsou zanedbatelnou položkou v rodinném rozpočtu. Naopak se snažíme ušetřit, kde se dá, a jedním ze způsobů, jak to konkrétně provést, je přechod na levnější zdroje vytápění, například na krb s výměníkem. Podlahové topení do této koncepce perfektně zapadá, protože se teplo od podlahy šíří rovnoměrněji, než s radiátory, a nemusí se kvůli tomu místnosti přetápět. Termostat stačí nastavit o dva až čtyři stupně chladněji v porovnání s radiátorovým ústředním topením.

posezení na podlaze

Sundejte si ponožky – pozvěte vaše přátele na malý piknik v zimním období do všeho obýváku a provokativně si sundejte ponožky, abyste návštěvu uvítali naboso již v předsíni. Drtivá většina lidí nosí v zimě ponožky, alespoň ty tenké, a naboso chodí doma jen po koupeli nebo před ulehnutím do postele, ale rozhodně ne běžně po celý den. Vaše návštěva ale brzy pochopí, že k vám se vyplatí chodit na návštěvu i v lednu bez ponožek, protože užít si topení v podlaze je nejlepší přímo skrze holou pokožku. Je to tak příjemné, že ponožky intuitivně odloží snad každý.

Hra na podlaze – někteří lidé si na návštěvě pohrají s vašimi dětmi anebo rozloží hrací plán deskové hry přímo na koberci, případně se tu skládá puzzle, máte-li tuto zábavnou hru po ruce. Na podlaze je více místa a větší přehled a s podlahovým topením to bude mnohem příjemnější zážitek, než kdyby byla plovoucí podlaha nebo dlažba studená. A hrát si tu naboso je samozřejmě možné, studené nohy mít rozhodně nebudete.